h

SP en LL: Dwangsom voor treuzelende corporatie in Verzetsheldenbuurt

11 februari 2009

SP en LL: Dwangsom voor treuzelende corporatie in Verzetsheldenbuurt

De Socialistische Partij en Leefbaar Leiden hebben vanavond het stadsbestuur verzocht een dwangsom aan de Sleutels van Zijl en Vliet op te leggen.

Sinds 17 oktober is er officieel sprake van een illegale situatie, maar een volledige en correcte bouwvergunningaanvraag laat nog steeds op zich wachten. SP-raadslid Louk Rademaker en LL-duoraadslid Ben Blankenstein stellen in hun brief: “De corporatie heeft lang genoeg de tijd gehad. En daar zijn de bewoners de dupe van.”

De dakrenovatie in de Muldersstraat, Boshuizerlaan en Gerrit Kasteinstraat is afgelopen jaar uitgelopen op een heuze politieke rel. Al een jaar geleden waarschuwden verschillende raadsleden van PvdA, CDA, SP, GroenLinks en Leefbaar Leiden dat de werkzaamheden in die wijk niet voldeden aan bouwregelgeving. Nadat wethouder Van Woensel (VVD) dit meerdere malen ontkende werden de bewoners in augustus door de commissie Beroep- en Bezwaarschriften in het gelijk gesteld.

Sindsdien verkeren de bewoners in onzekerheid over de constructieve veiligheid en brandveiligheid van hun huis. Onacceptabel, vinden SP en Leefbaar Leiden. Volgens de wet had de woningcorporatie binnen zes weken na de officiële stillegging op 17 oktober een nieuwe bouwaanvraag moeten doen.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389 of Ben Blankenstein, ben.blankenstein@wanadoo.nl
Muldersstraat: Gemeente kende bouwregels niet (Nieuwsbericht 9 oktober 2008)

U bent hier