h

Opnieuw uitstel voor bedrijventerrein Oostvlietpolder

15 maart 2009

Opnieuw uitstel voor bedrijventerrein Oostvlietpolder

Voorlopig wordt niet begonnen met de aanleg van het bedrijventerrein in de Oostvlietpolder. Ook nieuwe grondaankopen moeten eerst besproken in de gemeenteraad. Dat is het resultaat van een spoeddebat van de SP, D66 en ChristenUnie afgelopen donderdag. De aanleiding was de nieuwe informatie dat het niet mogelijk is om op de huidige Lammebrug een vierde rijbaan aan te leggen. Naar aanleiding daarvan dienen de Vrienden van de Oostvlietpolder waarschijnlijk volgende week een herzieningsverzoek in bij de Raad van State. De gemeente Leiden wacht dan op een eventuele heropening van de Raad van State van de rechtszaak over de aanleg van het bedrijventerrein.

De veel besproken Lammebrug.

Het discussiepunt is de ontsluiting van het geplande bedrijventerrein. De aanleg daarvan zal leiden tot een complete verkeersopstopping op de nu al drukke Europaweg en Lammebrug. Daarom had de gemeente aan de Raad van State beloofd de Lammebrug te verbreden. Inmiddels is gebleken dat zo’n verbreding niet mogelijk is zonder grootschalige renovatie.

Wethouder Witteman (PvdA) wil, als er geen herziening komt, toch beginnen met de aanleg van het bedrijventerrein zonder de Lammebrug te verbreden. SP-raadslid Louk Rademaker wees hem erop dat dat niet mogelijk is. De discussie daarover zal later dit jaar in meer detail gevoerd worden.

Uitstel van de aanleg kost de gemeenschap jaarlijks 8 eruoton, doordat er al voor veel geld grond is aangekocht. SP-raadslid Louk Rademaker: “De meest verstandige zet is daarom om nu het plan maar af te blazen. Er is geen behoefte aan een nieuw bedrijventerrein in Leiden, terwijl er juist een enorm tekort is aan groen. Het uitstel zal er in elk geval voor zorgen dat er geen schop de grond in gaat voor de verkiezingen van 2010.”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier