h

“Onvoldoende gedaan aan trapveldje naast Dukdalf”

23 april 2009

“Onvoldoende gedaan aan trapveldje naast Dukdalf”

“Ik erken dat we in een jaar tijd onvoldoende hebben gedaan om het trapveldje op te knappen”, antwoordt wethouder Steegh op vragen van raadslid Eva de Bakker. De SP vroeg waarom het gemeentelijk speelveldje naast de openbare basisschool De Dukdalf in de Merenwijk er nog steeds zo slecht bij ligt, hoewel de SP ruim een jaar geleden er al aandacht voor vroeg.

Sinds de eerdere vragen is wel het schoolplein van De Dukdalf opgeknapt en dat heeft geholpen om vandalisme tegen te gaan. Ook zijn op het speelveld twee ijzeren voetbaldoeltjes geplaatst. “Maar wat heb je daaraan als het veld zelf niet te bespelen valt?” zegt SP-raadslid De Bakker. “Eigenlijk is het vaker een modderveld. De jeugd voetbalt daarom liever op een schoolplein, wat geregeld schade oplevert aan de school.”

In de nabije omgeving van het veldje staan drie basisscholen met in totaal ongeveer 650 leerlingen. Daarnaast is er oudere jeugd die het veldje in het weekend en 's avonds kunnen gebruiken.

De verantwoordelijk wethouder heeft gezegd dat hij het veldje wel op wil knappen, maar hij weet niet op welke termijn omdat hij er geen geld voor heeft. Steegh: “Ik wil wel kunstgras aanleggen, maar de budgetten staan onder druk. Ik ga voor volgend jaar proberen om geld te vinden. Maar dat mag u niet opvatten als een toezegging.”

De SP stelde daarop dat het toch mogelijk moet zijn om van het vele geld van de gemeente één kunstgrasveldje te betalen. “Bovendien staan de budgetten onder druk door beleid van het college van B&W zelf”, stelt De Bakker. “Wij willen wel helpen zoeken hoor. Uit de andere portefeuille van wethouder Steegh (RGL, e.d.) valt vast wel wat te halen.”


een foto zegt meer dan 1000 woorden...

Meer informatie bij: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl, 06-14040592

U bent hier