h

Raad van State behandelt herzieningsverzoek

6 juni 2009

Raad van State behandelt herzieningsverzoek

Op 16 juni 2009 behandelt de Raad van State het verzoek van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) om de goedkeuring van het bestemmingsplan Oostvlietpolder te herzien. De VVO heeft dit verzoek gedaan naar aanleiding van de publicatie in het Leidsch Dagblad van 11 februari 2009 van een intern memo van de provincie Zuid-Holland, waaruit blijkt dat de constructie van de Lammebrug niet sterk genoeg is voor een vierde rijstrook.

Een buizerd in de Oostvlietpolder, gefotografeerd door natuurfotograaf Bas Breetveld.

Deze vierde rijstrook is noodzakelijk om het geplande bedrijventerrein in de Oostvlietpolder te ontsluiten. Het ontbreken van een goede verkeersontsluiting was in 2005 voor de Raad van State één van de hoofdredenen om de vestiging van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder af te keuren.

Tijdens de behandeling van het herziene bestemmingsplan Oostvlietpolder door de Raad van State beweerde de provincie Zuid-Holland, dat de constructie van de Lammebrug sterk genoeg is voor een vierde rijstrook. Deze bewering is in tegenspraak met de conclusies van het interne memo van diezelfde provincie Zuid-Holland.

De Raad van State behandelt het herzieningsverzoek tijdens een openbare zitting op 16 juni 2009 om 10.00 uur op de tijdelijke locatie Lange Voorhout 3 in Den Haag.

http://www.vriendenoostvlietpolder.nl/

U bent hier