h

Buurthuis Trekvaartplein moet blijven

5 juli 2009

Buurthuis Trekvaartplein moet blijven

Woonwagencentrum Trekvaartplein wordt na jaren en jaren vertraging eindelijk opnieuw ingericht. Bij alle plannenmakerij hebben de SP en andere partijen er op gehamerd dat het buurthuis daar moet blijven. In een vorige raadsvergadering is toegezegd door het college van Burgemeester en Wethouders dat, vóór het definitieve besluit bekend zou zijn, bekend zou worden gemaakt hoe dat eruit zou moeten zien en wat het zou gaan kosten. Helaas bleek dat er vrijwel geen werk is gestoken in een nieuw buurtcentrum, en er werd zelfs beweerd dat er geen geld meer is voor een buurthuis. De SP zal bij het definitieve besluit in de raad van 7 juli met wijzigingsvoorstellen komen.
de Rolleman
het huidig buurthuis De Rolleman

Eerder was de SP erachter gekomen dat onterecht geld was uitgegeven uit een potje voor het opnieuw inrichten van het Trekvaartplein. De wethouder Financiën moest toegeven dat dat inderdaad zo leek te zijn, en zegde toen het volgende toe:

De onttrekking aan de voorziening herinrichting Trekvaartplein zal geen gevolgen hebben voor het project herinrichting van het Trekvaartplein. De wethouder zegt toe dat door deze onttrekking geen financieel knelpunt ontstaat. Het college zal voor de totale kosten van de herinrichting een financieel sluitend voorstel doen en een mogelijk tekort financieren uit de vereveningsreserve grondexploitatie”.

Bron: toezeggingenlijst commissie Werk en Financiën 11-6-2009

Volgens de SP betekent dit dat het college niet kan zeggen dat er geen geld is voor een buurthuis. En gezien de eerdere toezegging over het buurthuis, én een motie daarover van de gemeenteraad, vindt de SP dat het buurthuis er gewoon moet komen. De burgemeester, die het woord voerde over dit onderwerp, vond dat het buurthuis 'geen prioriteit' heeft, en wil liever kijken naar mogelijkheden om 'voorzieningen verspreid in de stad' te gebruiken voor het 'sociaal-maatschappelijk werk'. De SP zal dus met een wijzigingsvoorstel moeten komen om het buurthuis alsnog in de plannen te krijgen.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier