h

SP-Zomertour '65 blijft 65' trapt af in Leiden!

19 juli 2009

SP-Zomertour '65 blijft 65' trapt af in Leiden!

Gisteren was het zover: de Zomertour beleefde zijn première met de actie om de AOW-leeftijd op 65 te houden. Leiden was de allereerste halte! De gloednieuwe touringcar van de SP was in vol ornaat te bewonderen.

Tweede Kamerlid Ronald van Raak, enkele landelijke medewerkers, het bekende Haagse gemeenteraadslid Ingrid Gyömörei, Statenlid Erik Maassen, en diverse Leidse SP'ers zoals gemeenteraadslid Julian van der Kraats introduceerden de actie op de markt.

De actie zou eerst plaatsvinden op de Beestenmarkt, maar helaas werkte het weer absoluut niet mee, met geregeld een fikse korte bui, en tussendoor was het ook niet echt droog. De Beestenmarkt was en bleef, op de kraampjes na, leeg. Daarom trokken de SP'ers met de zgh. kruilator naar de Leidse markt en gingen bij de V&D staan. Het winkelende publiek werd niet alleen attent gemaakt op de actie, maar ook een eigen driemansbandje zorgde voor een vrolijke noot door allerlei popliedjes te spelen.

bandje
het bandje speelde er lustig op los

Het winkelende publiek kon ook een handtekeningenlijst vullen met een steunbetuiging, en heel veel mensen hebben dat ook gedaan.

Door het aanhoudende slechte weer kon de aangekondigde kruilatorrace niet doorgaan, maar in elk geval kon het winkelende publiek niet om de actie heen gezien de aanwezigheid van vele SP'ers voor de V&D, en even later ook op de kruising van de Haarlemmerstraat en Lange Mare.

Kijk ook op de pagina en onderteken de actie!

Meer informatie: Dirk van den Berg, dirkvdberg.sp@gmail.com.

U bent hier