h

Jaarboek Kritiek over kraken in Europa

23 september 2009

Jaarboek Kritiek over kraken in Europa

Donderdag 1 oktober presenteert Jaarboek Kritiek een discussiebijeenkomst over het verleden, heden en toekomst van de Europese kraakbeweging. Dit naar aanleiding van het nieuwe nummer van "Kritiek. Jaarboek voor Socialistische Discussie en Analyse". In dit nieuwe nummer wordt uitgebreid aandacht besteed aan kraken in Europa. De avond is open voor publiek en begint om 21 uur in De Linkse Kerk, Koppenhinksteeg 4.

Redacteur Bart van der Steen: "De kraakbeweging is lange tijd een motor geweest voor sociale actie en alternatieve cultuur. Daarbij was die beweging werkelijk internationaal, met vertakkingen in Duitsland, Denemarken, Spanje, etc. Over het verleden en de toekomst van die beweging willen we het nu hebben."

Het forum zal zich onder andere bezighouden met de verhouding kraken en politiek, kraken en geweld, kraken over de grenzen en de toekomst van de kraakbeweging als politieke factor.

Het forum vindt plaats in De Linkse Kerk. Bart: "Dat vinden we erg toepasselijk gezien het onderwerp. Maar we organiseren de komende tijd ook bijeenkomsten in boekwinkels zoals de Rooie Rat in Utrecht of onderzoeksinstituten zoals het IIRE in Amsterdam. Meer informatie daarover staat op onze website.

"Kritiek. Jaarboek voor socialistische Discussie en Analyse" is een academische uitgave en biedt ruimte aan artikelen van beschouwende, theoretische, historische en polemische aard over zaken die van belang zijn voor de huidige linkse beweging.

Sprekers: Hans Pruijt (Erasmus Universiteit), Marco van Duijn (Eurodusnie) en Bart van der Steen (Universiteit
Florence).
Wanneer: Donderdag 1 oktober 21.00 uur
Waar: De Linkse Kerk, Vrijplaats Koppenhinksteeg, Hooglandse Kerkgracht 4, Leiden

www.jaarboekkritiek.nl

U bent hier