h

Raad wil geen sloop in Oude Kooi

28 januari 2010

Raad wil geen sloop in Oude Kooi

De Oude Kooi.
Een paar jaar geleden wilde woningcorporatie De Sleutels driekwart van de Oude Kooi slopen. Dankzij de inzet van actieve bewoners werden de sloopplannen teruggebracht tot slechts één blok in het noorden van de wijk. En vanavond heeft de Leidse gemeenteraad besloten dat zij liever helemaal geen sloop in de Oude Kooi ziet. Een overwinning voor de bewoners, vindt SP-raadslid Louk Rademaker.

De SP is een fel tegenstander van de sloop van betaalbare woningen. Daarom was de SP al vanaf het begin actief tegen de sloopplannen in de Oude Kooi. Ook andere politici zoals Ben Blankenstein (SLO), Abraham Flippo (CDA) en Marion van Dongen (PvdA) waren betrokken bij de wijk. Dat leidde uiteindelijk tot een gezamenlijk initiatiefvoorstel van 8 partijen, waarmee de gemeenteraad van Leiden de sloopplannen afwijst.

Alleen VVD en D66 zijn uiteindelijk voor gedeeltelijke sloop van de Oude Kooi. Rademaker (SP): “De VVD en D66 zijn geen enkele keer bij de bespreking over de Oude Kooi geweest, en hebben ook niet de technische rapporten gelezen. Het is sneu dat zij ‘volksvertegenwoordiging’ dus niet zo serieus nemen.”

De SP stelde tot slot voor om te zorgen dat alle woningen in de Oude Kooi betaalbaar blijven. Dat wil zeggen: dat na de renovatie de huren onder de 650 euro blijven. Vreemd genoeg stemde de PvdA tegen. SP-raadslid Louk Rademaker: “Uiteindelijk is er maar één partij die overal op komt voor het behoud van betaalbare woningen, en dat is de Socialistische Partij.”

Door dit besluit zullen De Sleutels, de bewoners en de gemeente in overleg moeten gaan over een nieuw plan voor de huizen tussen de Timorstraat, Drifstraat, Atjehstraat en Lombokstraat.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier