h

Demonstratie voor behoud Vrijplaats goed bezocht

16 februari 2010

Demonstratie voor behoud Vrijplaats goed bezocht

Zaterdag demonstreerden honderden sympathisanten van de Vrijplaats Koppenhinksteeg tegen de voorgenomen ontruiming. Namens de SP liep raadslid en woordvoerder Louk Rademaker mee in de optocht. Het protest bestond uit een lange stoet die vanaf de Koppenhinksteeg via de Herengracht, Haarlemmerstraat en de Breestraat naar het stadhuis liep. SP-raadslid Louk Rademaker wil dat de ontruiming, die pas toegestaan is na de laatste raadsvergadering, uitgesteld wordt tot na de verkiezingen. "Het is een goede democratische traditie dat er tussen de laatste raadsvergadering en de verkiezingen in geen onomkeerbare stappen genomen worden. We doen dan ook een beroep op alle Leidse politieke partijen om pas na de verkiezingen te zien of er nog draagvlak in de stad voor ontruiming is."

De demonstratie op de Herengracht.

Voor het stadhuis hield Gerard van Hees, bestuurslid van de Vrijplaats, een vlammend betoog. "We hadden afgesproken dat de vrijplaats gelegaliseerd zou worden en afspraak is afspraak. Maar deze steeg van verzet en cultuur blijft!"


Gerard van Hees houdt een vlammend betoog voor het behoud van de Vrijplaats.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier