h

Een tragische dag: Koppenhinksteeg ontruimd

26 februari 2010

Een tragische dag: Koppenhinksteeg ontruimd

De tragische ontruiming van de Koppenhinksteeg.Vanochtend is de Vrijplaats Koppenhinksteeg met grote politieinzet ontruimd. De SP spreekt van een tragische dag. SP-raadslid Louk Rademaker: "Waardevolle initiatieven, zoals de Weggeefwinkel en het muziekpodium Bar&Boos, worden afgebroken. Leiden heeft vandaag veel verloren."
Om 8 uur 's ochtends stonden er 110 politiemannen bij de Vrijplaats op de stoep. De Kaasmarkt en een deel van de Hooglandsekerkgracht waren door de politie afgezet. Uiteindelijk was om 12 uur het pand ontruimd, na passief en vreedzaam verzet van de vrijwilligers van de Vrijplaats. Door de ontruiming staan de Weggeefwinkel, ontmoetingsruimte de Linkse Kerk en cultureel poppodium Bar & Boos op straat.

SP-raadslid Louk Rademaker is verontwaardigd dat de ontruiming nu al plaatsvindt. “De SP heeft nog bij de burgemeester Lenferink (PvdA) aangedrongen om niet voor de verkiezingen te ontruimen. Misschien is er na de verkiezingen wél draagvlak voor het behoud van de Vrijplaats. Dat Lenferink nu kiest om toch te ontruimen is een verlies voor de democratie, het is een burgemeester onwaardig.”

Bij de ontruiming vierden VVD-wethouder Van Woensel en VVD-lijsttrekker Laudy een klein feestje. Rademaker (SP): “Dat de VVD triomfantelijk aanwezig was is een onvoorstelbare belediging van alle vrijwilligers die jarenlang hun energie in de Vrijplaats hebben gestoken. Zo ga je niet met mensen om. Het dan ook is tekenend voor de VVD dat zij de afbraak van een vrijwilligersorganisatie toejuichen.”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier