h

Manifestatie Stop de Zorgveiling zaterdag a.s.

8 februari 2010

Manifestatie Stop de Zorgveiling zaterdag a.s.

Roos van Gelderen SP LeidenIn Leiden bestaat sinds 2009 het veilingsysteem voor huishoudelijke hulp. Een systeem waarbij organisaties via een internetsite kunnen bieden op mensen die huishoudelijke zorg nodig hebben. Organisaties kunnen punten verdienen door kwaliteit te leveren, maar vooral door een lage prijs te bieden. Iedereen wordt ieder jaar opnieuw geveild. SP-raadslid en nummer 2 op de lijst, Roos van Gelderen: “De gevolgen zijn enorm. Kwetsbare mensen verliezen hun vertrouwde hulp en werkers uit de zorg krijgen nog minder betaald of worden zelfs ontslagen. Het mag niet zo zijn dat schoonmaakbedrijven de taak van zorg overnemen. De zorgveiling moet worden gestopt!”. De Leidse SP organiseert daarom op zaterdag 13 februari een manifestatie op het Stadhuisplein in Leiden, van 13:30 tot 14:30 uur. Kom ook en laat je stem horen vóór een menselijkere thuiszorg!

Wethouder en PvdA-lijsttrekker Gerda van den Berg wil van geen wijken weten. Tot nu toe zegt ze: “Het is een tijdelijke dip en we wachten het eerst wel af”. Van den Berg heeft een hele zakelijke benadering en wil koste wat kost het systeem in stand houden, ondanks de groeiende problemen.

Al jaren strijdt de SP voor een menselijker thuiszorg. Van Gelderen: “Bezuinigingen, aanbestedingsprocedures, alles lijkt om geld te draaien in plaats van om mensen. Mensen die hulp nodig hebben moeten dat gewoon krijgen: goed en vertrouwd.” Volgens Van Gelderen is daar geen zorgveiling voor nodig en ze roept dan ook iedereen op deel te nemen aan de manifestatie.

Meer informatie: Roos van Gelderen, roosvangelderen@gmail.com, tel 06-40891508

U bent hier