h

Nieuw plan Kooiplein goedgekeurd

18 februari 2010

Nieuw plan Kooiplein goedgekeurd

De Kooi en Leiden-Noord stemt SP!Het plan voor nieuwbouw bij het wijkwinkelcentrum Kooiplein is vanavond goedgekeurd door de Leidse gemeenteraad. De SP pleit al jaren voor investeringen in een wijkwinkelcentrum voor Leiden-Noord. Op initiatief van SP-raadslid Louk Rademaker wordt de komende maanden nog wel overlegd met wijkbewoners en winkeliers over de verkeersproblemen van het plan. Ook komt er, op verzoek van de SP, nog een contra-expertise naar de financiën van het plan.
Op het Kooiplein komen 5300 vierkante meters winkelruimte, 432 verschillende soorten woningen, 861 parkeerplaatsen en 2000 vierkante meters voor maatschappelijke voorzieningen. “Daarmee krijgt Leiden-Noord een mooi wijkcentrum,” vindt SP-raadslid Louk Rademaker.

Het plan kost de gemeenschap wel 41 miljoen euro. Rademaker: “Dat is een fors bedrag, en het is financieel gezien onnodig ingewikkeld opgebouwd. De SP pleit dan ook altijd bij dit soort plannen voor een externe contra-expertise.” De komende maanden zal de gemeenteraad een contra-expertise laten uitvoeren naar de haalbaarheid van de plannen.

Woensdagavond bleek tijdens een verkiezingsdebat in de Kooi dat de wijkverenigingen niet op de hoogte waren van de nieuwe plannen. Rademaker (SP): “Dat is een grote fout. De bewoners én winkeliers in de wijk hebben namelijk grote vraagtekens bij het afsluiten van de Surinamestraat. Daarvoor moet het college de komende maanden in gesprek met bewoners en winkeliers over de verkeersproblemen van dit plan.”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06 - 255 633 89
Zie de gemeentewebsite over het Kooiplein

U bent hier