h

SP op bezoek in Haagwegkwartier

3 februari 2010

SP op bezoek in Haagwegkwartier

Vanavond heeft de SP bij honderden huizen in het Haagwegkwartier aangebeld en de bewoners een SP-folder aangeboden. De SP is de laatste jaren erg actief geweest in de wijk als het ging om de vele sloopplannen of investeringen voor nieuwe voorzieningen. Ook nodigde de SP de bewoners uit voor een Politieke Avond van de Belangenvereniging Haagwegkwartier op dinsdag 16 februari om 20 uur in de Speeltuinvereniging Westerkwartier.

SP-kandidaat Hans Kokshoorn met twee andere SP-leden in de Da Costastraat.

De SP heeft ook speciaal voor het Haagwegkwartier een aparte folder gemaakt. Daarin werd de inzet van de SP rondom de sloopplannen van de Sleutels en Portaal besproken. Ook kwam het gebrek aan voorzieningen in de buurt aan de orde.

Sloopplannen van de Sleutels
In 2007 werden de sloopplannen van de Sleutels besproken. De SP is de enige partij die toen met alle bewoners van de sloopwoningen gesproken heeft. Dat leidde ertoe dat de SP voorstelde om de goede eengezinswoningen aan de Oltmansstraat niet te slopen. Helaas heeft de rest van de gemeenteraad toen wel voor volledige sloop gekozen.

Sloopplannen van Portaal
In 2008 bleek dat ook Portaal woningen in het Haagwegkwartier wilde slopen, ondanks eerdere beloftes van renovatie. De SP heeft toen bewoners geholpen met een posteractie ‘Slopen? Bezopen!’ Dat leidde ertoe dat de bewonerscommissie volledige inzage kreeg in alle woningonderzoeken van Portaal. Uiteindelijk bleek dat de beste oplossing tóch sloop was. Zo hoort het volgens de SP: de bewoners moeten de beslissing nemen over sloop of renovatie!

Nieuwbouw op de voetbalvelden
Afgelopen jaar is er veel te doen geweest rondom de nieuwbouwplannen op de ROC-locatie en de voetbalvelden. Daarmee verdient de gemeente veel geld. Dat geld moet geïnvesteerd worden in voorzieningen en groen in het Haagwegkwartier, vindt de SP. In juli 2009 heeft de gemeenteraad een SP-voorstel aangenomen om een plan te maken voor groen en misschien een gezondheidscentrum in de wijk. Dat plan moet samen met de wijkbewoners gemaakt worden.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389
Download de folder voor het Haagwegkwartier (PDF, 140 kB)

U bent hier