h

SP: Politiek spel rond Plasterk, landelijk studentenverzet in Rotterdam

3 februari 2010

SP: Politiek spel rond Plasterk, landelijk studentenverzet in Rotterdam

Vandaag is gebleken dat minister Plasterk (onderwijs) zijn afspraak bij het Da Vinci College in Leiden heeft afgezegd. In plaats daarvan zal Plasterk donderdag vanaf 14.30 uur demonstrerende studenten toespreken bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De studentendemonstratie in Rotterdam zal plaatsvinden vanaf 13.00 uur, op het Tinbergenplaza tussen het T en L gebouw. De SP Leiden roept alle studenten met klem op zich aan te sluiten bij de demonstratie in Rotterdam.

Voor de mensen die niet in staat zijn naar Rotterdam af te reizen, of studenten die door de snel wisselende informatie van de afgelopen dagen afkomen zijn op de oorspronkelijke Leidse studentendemonstratie van SOS Leiden en ondersteund door de SP, vindt er een bescheiden manifestatie plaats. Enkele personen, waaronder Leids SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen zullen de aanwezigen toespreken, waarna studenten uitnodigd worden een petitie te tekenen tegen de bezuinigingen op Hoger onderwijs.

Ogenschijnlijk heeft Plasterk geen zin gehad in een demonstratie van Leidse studenten. Mogelijk getipt door lokale PvdA'ers heeft hij ervoor gekozen juist op het aanvangsttijdstip van de geplande Leidse studendemonstratie de Rotterdamse studenten toe te spreken, waarvoor hij eerder al ruimschoots de mogelijkheid heeft gehad. Lijsttrekker Antoine Theeuwen: 'Deze actie van Plasterk ruikt naar politiek spel.'

SP- raadslid Han Dirks, tel: 06-28738588, e-mail: han_dirks@hotmail.com
Eerder nieuwsbericht: SP steunt studentendemonstratie tegen Plasterk in Leiden

U bent hier