h

SP steunt studentendemonstratie tegen Plasterk in Leiden

2 februari 2010

SP steunt studentendemonstratie tegen Plasterk in Leiden

In diverse studentensteden worden deze week acties gevoerd tegen bezuinigingen op hoger onderwijs. Aanstaande donderdag 4 februari zal ook in Leiden gedemonstreerd worden tegen de bezuiningen als minister Plasterk daar op werkbezoek is. Leidse studenten worden opgeroepen om verkleed als zwerver te komen protesteren, om zo het geldgebrek duidelijk te maken. De acties, die om 14.30 uur beginnen voor het Da Vinci college aan de Kagerstraat 7, worden georganiseerd door SOS Leiden. Tijdens het protest zal SP-Kamerlid Manja Smits ook spreken.

Comité SOSIn een groot aantal studentensteden voeren studenten aan het begin van het tweede semester actie tegen de voorgenomen bezuinigingen op het Hoger onderwijs. Sinds de jaren '80 loopt de overheidsbijdrage per student sterk terug. Daarbovenop dreigt Plasterk nu nog eens 20% (een bedrag van 1,2 miljard euro) te bezuinigen en de basisbeurs af te schaffen. Nu al worden studenten geconfronteerd met overvolle collegezalen, maatregelen die de studie moeten versnellen en vermindering van het onderwijs aanbod. Het onderwijs staat onder druk en kan geen extra bezuinigingen meer verdragen.

De SP Leiden steunt de Leidse studenten in hun acties tegen de aanstaande bezuinigingen op Hoger onderwijs. Daarom zal de SP Leiden, samen met ROOD, jong in de SP, aanwezig zijn bij de demonstratie van aanstaande donderdag. Bovendien zal SP Tweede Kamerlid Manja Smits aanwezig zijn bij de demonstratie.

SP- raadslid Han Dirks: 'De SP Leiden steunt de studenten in de strijd tegen bezuinigingen op onderwijs. De bezuinigingen op onderwijs hebben grote nadelige gevolgen voor de maatschappij. Nederland kan niet zonder goed opgeleide docenten of voldoende artsen. De SP is voorstander van goed en betaalbaar onderwijs voor iedereen.'

Zie de website www.StudentenDemostratie.nl van Comité SOS
Meer informatie: Han Dirks tel: 06-28738588 of e-mail: han_dirks@hotmail.com (SP-raadslid Leiden)

U bent hier