h

Studentendemonstratie succesvol

5 februari 2010

Studentendemonstratie succesvol

De studentendemonstratie die afgelopen donderdag georganiseerd is door SOS Leiden, is succesvol verlopen. De SP, die de studentenacties tegen bezuinigingen op onderwijs in Leiden en andere studentensteden heeft ondersteund, is erg tevreden over het verloop van de demonstratie in Leiden. In totaal waren ongeveer 35 studenten aanwezig, een goede opkomst.

SP-raadslid Han Dirks overhandigt 'Misdaad en Straf' van Dostojevski aan staatssecretaris Dijksma (buiten beeld).

Staatssecretaris Sharon Dijksma, die als vervanger van Plasterk naar Leiden kwam voor een werkbezoek aan de praktijkschool en het Da Vinci College, heeft uit handen van SP-raadslid Han Dirks een exemplaar van 'Misdaad en Straf', het meesterwerk van Dostojevski, in ontvangst genomen. Dirks: 'Het boek gaat over een student die in armoede vervalt en zodanig in problemen komt, dat hij het vermoorden van zijn huisbazin als enige uitweg ziet. Dat mag in Nederland niet gebeuren, en daarom heb ik de staatssecretaris gevraagd samen met haar collega's in het kabinet nog eens heel goed na te denken over de bezuinigingen op hoger onderwijs. Indien het kabinet niet terug komt van de beslissing te bezuinigen op onderwijs, volgen de komende maanden meer acties in Leiden en andere steden.'

SP- raadslid Han Dirks, tel: 06-28738588, e-mail: han_dirks@hotmail.com
SP: Politiek spel rond Plasterk, landelijk studentenverzet in Rotterdam (Nieuwsbericht 3 februari 2010)

U bent hier