h

Vanavond demonstratie tegen Israelisch geweld

31 mei 2010

Vanavond demonstratie tegen Israelisch geweld

Naar aanleiding van de bloedige aanval van Israelische commando's op een ongewapend zeekonvooi met hulpgoederen voor Gaza in internationale wateren van vanochtend, is er vanavond om 17:30 een demonstratie bij de Israelische ambassade aan het Buitenhof in Den Haag. Ook SP-Tweede Kamerlid Krista van Velzen zal bij de demonstratie zijn.

Het konvooi had de bedoeling de mensen in de Gazastrook van broodnodige hulp te voorzien, aangezien ze al drie jaar lang hermetisch van de rest van de wereld worden afgesloten door Israel en Egypte, met alle gevolgen van dien.

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel eist van demissionair minister van Buitenlandse zaken Verhagen dat hij bij Israël aandringt op doorgifte van hulpgoederen, en hij vraagt om een onderzoek door de VN. Van Verhagen is echter bekend dat hij onvoorwaardelijk Israël steunt, zelfs als de VN of het Internationaal Gerechtshof in Den Haag een andere mening toegedaan zijn.

U bent hier