h

Verkiezingscampagne in volle gang op de markt!

30 mei 2010

Verkiezingscampagne in volle gang op de markt!

Op zaterdag 29 mei was het goed te zien dat de verkiezingen nu heel dichtbij komen. Vrijwel alle partijen stonden nu op de markt. Zo kon het gebeuren dat het kraampje van de SP broederlijk naast dat van de VVD stond (in Leiden collegepartners!) en tegenover PvdA en ChristenUnie. Ook het CDA, GroenLinks en D66 visten allemaal in de zelfde, drukke vijver met passanten. Het was prima weer, en erg druk.

De belangstelling van het winkelende publiek was misschien wel groter dan gewoonlijk. Nu de kruitdampen van de tv-verkiezingsdebatten zo'n beetje zijn opgetrokken blijkt hoe de partijen in de economische crisis staan. De SP is zo'n beetje de enige partij die de rekening van de crisis niet bij de mensen neerlegt die de crisis niet veroorzaakt hebben. Dit standpunt wordt gewaardeerd, zo bleek uit diverse reacties. Ook het optreden van de nieuwe lijsttrekker, Emile Roemer, oogstte veel lof.

bordWaar de PvdA rozen uitdeelde, deelden de SP'ers opnieuw de befaamde tomaatvormige schuursponsjes uit. Ook werd opgeroepen met een groot houten bord om naar de demonstratie te komen die volgende week zondag, 6 juni, wordt gehouden om de aanleg van een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder tegen te houden.

Meer informatie bij Dirk van den Berg, 06 549 222 38 of dirkvdberg.sp@gmail.com.

U bent hier