h

De Bakker opent Historische Vaarwegen in Leiden

29 juni 2010

De Bakker opent Historische Vaarwegen in Leiden

Raadslid Eva de Bakker (tevens statenlid in de provincie Zuid-Holland) heeft het Knooppunt Historische Vaarwegen geopend door het dopen van een boot. De boottochten over historische vaargwegen zijn activiteiten in het kader van het provinciale themajaar 2010: Leve de vaarwegen en waterlinies.

“In Zuid-Holland weten mensen hoe het is om met water te leven,” zegt De Bakker (SP). “Er zijn steden langs ontstaan, er werd handel bedreven. We hebben tegen het water gevochten. Tegenwoordig genieten we vooral van het water, varend op één van de rivieren of plassen.”

Volgens de SP is het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de vaarwegen en het cultureel erfgoed langs het water. Mensen zijn eerder geneigd om erfgoed te beschermen als zij weten waar het voor diende of dient. Daarom is de SP blij dat gemeenten, organisaties en particulieren de handen ineen hebben geslagen om verschillende activiteiten te ontwikkelen over het themajaar. Zo zullen er in juli historische bedrijfsvaartuigen langs Schiedam varen.

Daarnaast zijn er lespakketten ontwikkeld voor scholen, om kinderen bewust te maken van de natuurlijke, historische wateren.

Na inleidende woorden van de organisatie en een toneelstukje van een historische schipper, doopte Eva de Bakker boot 'Elvira', die mensen mee zal nemen op vaartochten. In de Haven van Leiden kan men opstappen voor vaartochten en er staat een historische maquette van de Leidse kunstenaar Paul Bouter.

Hier meer informatie over het themajaar
Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl, tel. 06-14040592

U bent hier