h

Manifestatie voor polder groots succes

8 juni 2010

Manifestatie voor polder groots succes

Maar liefst 1800 man kwam naar de manifestatie voor het behoud van de Broek- en Simontjespolder. De manifestatie, georganiseerd door het actiecomité Stop Jachthaven was van alle kanten een succes. Er zijn ook al meer dan 6000 handtekeningen opgehaald. Door deze manifestatie is eens te meer duidelijk geworden dat een jachthaven daar geen pas heeft, omdat de Broek- en Simontjespolder al zo'n belangrijke functie heeft voor zo veel mensen. Mens en natuur gaan er op een goede manier samen.

In de navolging van Leidse gemeenteraad die al unaniem te kennen had gegeven de jachthaven niet te zien zitten, lijkt nu ook in de provincie het roer om te zijn. Ron Hillebrand, fractievoorzitter van de PvdA Zuid-Holland nam nog het woord om die mededeling te doen. Volgens Hillebrand zijn behalve de SP en de PvdA in de provincie ook de VVD en de SGP/CU, D66 en GL tegen de jachthaven.

De kapitein van de veerpont, James Taghavi, was ook erg blij met het resultaat. Als de jachthaven er zou komen zou het veerpontje ook verplaatst moeten worden.

Broek- en SimontjespolderHet actiecomité heeft de afgelopen maanden super hard gewerkt om alle informatie naar buiten te krijgen en veel mensen te bereiken. De SP is blij dat ze deze aktie heeft mogen ondersteunen.

Er is verslag gedaan van de manifestatie door Hart van Nederland en door RTV West.

Zie ook de site van het comité Stop Jachthaven
Meer informatie: Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com, tel 071-5215130

U bent hier