h

Nieuwe Kooipleinplan dankzij inzet van SP sociaal en solide

29 juni 2010

Nieuwe Kooipleinplan dankzij inzet van SP sociaal en solide

 dankzij de SP sociaal en solide!Vanavond heeft de gemeenteraad het nieuwbouwplan voor het Kooiplein goedgekeurd. Daarbij worden dankzij inzet van SP-raadslid Louk Rademaker de financiële risico’s bij de bouw van de ondergronds parkeergarage afgedekt. Rademaker: “De SP is altijd kritisch geweest op het Kooipleinplan, maar in de loop der jaren hebben we het steeds meer in de juiste richting kunnen sturen: met een echt wijkwinkelcentrum, geen betaald parkeren in de wijk, meer sociale woningbouw en nu ook solide financiën.”

Onderdeel van de plannen voor het Kooiplein is dat er een ondergrondse parkeergarage komt. De prijs die de gemeente betaalt voor die garage ligt niet vast, maar wordt pas bij oplevering bepaald. Dat is voor de SP een te groot risico. Rademaker: “Dat risico moet je opvangen door wat geld opzij te leggen.” Wethouder Pieter van Woensel (VVD) heeft daarop toegezegd dat er een reservering zal komen voor de risico’s van de bouw van de parkeergarage.

Wethouder Van Woensel: “Dankzij inzet van de SP is er een financiële second opinion gekomen voor het Kooipleinplan. In de commissie hadden we daarover al een goed debat met de heer Rademaker, en hij had gelijk dat je risico’s moet afdekken.”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier