h

SP-Kamerlid Jansen wordt stratenmaker in Leiden

5 juli 2010

SP-Kamerlid Jansen wordt stratenmaker in Leiden

SP-Kamerlid Paulus JansenSP-kamerlid Paulus Jansen wordt –voor een dag- stratenmaker. Hij is op vrijdag 9 juli aan het werk in Leiden voor Hoogstraten Wegenbouw.
Aanleiding voor deze bijzondere carrièremove was een recent verkiezingsdebat op een bouwplaats in Breda, georganiseerd door het dagblad Cobouw. Bij een discussie over de AOW-leeftijd beweerde Bouwend Nederland voorman Elco Brinkman dat zware beroepen in de bouw binnenkort verdwenen zijn, doordat allerlei slimme machines het zware werk van de bouwvakker overnemen.
Jansen zag de bouwvakkers op de tribune hun wenkbrauwen fronsen en bood daarop aan om de stelling van Brinkman in de praktijk toetsen. Johannes Hoogstraten, directeur van een familiebedrijf uit Dodewaard gerund door drie broers en een zus, vond dat een goed idee. Hoogstraten is een voortrekker van het verbeteren van de arbeids omstandigheden voor stratenmakers, door waar mogelijk gebruik te maken van machinale hulpmiddelen. Hij won daarmee een nominatie voor de gouden straatsteen van de FNV.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389.

U bent hier