h

ROOD LEIDEN NIET TE STOPPEN ONDANKS WEIGERING HOGESCHOOL LEIDEN

25 augustus 2010

ROOD LEIDEN NIET TE STOPPEN ONDANKS WEIGERING HOGESCHOOL LEIDEN

Op woensdag 25 augustus heeft bij de Hogeschool Leiden een informatiemarkt voor eerstejaars studenten plaatsgevonden. Ondanks herhaaldelijk aandringen en een protestbrief van ROOD Leiden, de jongerenorganisatie van de SP, heeft de directie van de Hogeschool geweigerd ROOD toe te laten met een kraampje op de Hogeschool. Reden: de directie is bang om een politieke voorkeur uit te spreken, door ROOD als enige politieke jongerenorganisatie toe te laten tot de school. Andere politieke partijen hebben blijkbaar geen interesse in de nieuwe HBO-studenten. Ondanks deze weigering is ROOD er toch in geslaagd een flink aantal nieuwe studenten in contact te brengen met ROOD. Niet in, maar op de stoep voor het gebouw van de Hogeschool zijn informatiepakketjes uitgedeeld aan de studenten van de HBO, die met veel positiviteit in ontvangst genomen zijn door studenten. ROOD Leiden hoopt in het vervolg op een andere opstelling van de directie van de Hogeschool Leiden.

Iedereen in Nederland beschikt over vrijheid van meningsuiting. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een ieder op basis van diverse informatie zich een mening kan vormen. Daarom is het belangrijk dat politieke partijen mensen actief benadert en spreekt met zoveel mogelijk mensen.

ROOD Leiden-woordvoerder Han Dirks: ‘Studenten zijn intelligente jonge mensen die prima in staat zijn om hun eigen mening te vormen. Daarom is de opstelling van de Hogeschool-directie erg vreemd. ROOD wordt op deze wijze benadeeld omdat wij als enige politieke jongeren organisatie interesse tonen in HBO studenten. ROOD Leiden had in deze kwestie geen andere mogelijkheid dan in gesprek te gaan met studenten op de stoep voor het gebouw van de HBO.’

Meer informatie:

Han Dirks
Woordvoerder ROOD Leiden
Tel: 06-287 385 88

U bent hier