h

'Geef Leiden Lucht'

9 september 2010

'Geef Leiden Lucht'

Op zondag 12 september vindt van 12.00u tot 17.00u de autovrije zondag in Leiden plaats. Op die dag is er ruim baan voor voetgangers, fietsers en sport en spel op straat. Op de Hooigracht bijvoorbeeld kunnen kinderen voetstappen tekenen onder leiding van de Leidse kunstenares Diana Lepelaar. SP-wethouder Roos van Gelderen zal de tekeningen jureren. Ook andere SP'ers zijn actief, raadslid Julian van der Kraats is bij de 'duurzame mobiliteits markt' op de Beestenmarkt.

Bij de autovrije zondag wordt een deel van de Leidse binnenstad afgesloten voor autoverkeer. Het is de vijfde keer dat het evenement gehouden wordt. Ook nu weer is dat in het weekend van de Open Monumentendagen.

Er zijn dit jaar weer allerlei leuke activiteiten. Rond het Stadhuisplein is er muziek en diverse marktkramen met biologische en streekproducten. In de Waag zijn lezingen en demonstraties over een gezonde, veilige en klimaatvriendelijke leefomgeving. Op de Hooglandse Kerkgracht en de Hooigracht zijn er kinderspelen. Op de Beestenmarkt tenslotte is er een 'duurzame mobiliteits markt'. Daar worden verschillende vormen van schoon en milieuvriendelijk vervoer die in Leiden al gebruikt worden gedemonstreerd. SP-raadslid Julian van der Kraats zal daarbij ook aanwezig zijn, maar niet in de eerste plaats als raadslid. Van der Kraats zal te vinden zijn bij een stand met elektrische fietsen, waar hij uitleg zal geven over hoe die werken. Van der Kraats heeft jaren als fietsenmaker gewerkt en heeft ook cursus gehad over onderhoud en reparatie van elektrische fietsen.

Zie de website van de gemeente voor meer informatie
Zie ook de website van Energie voor de Toekomst, over groene en schone projecten in onze regio
Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel. 06-15042822

U bent hier