h

SP weer aanwezig in Lisse voor de tweede ronde Van Speykstraat

20 september 2010

SP weer aanwezig in Lisse voor de tweede ronde Van Speykstraat

“Een prachtige dag om een stukje te fietsen”, moeten de SP’ers uit Oegstgeest hebben gedacht. Ze namen van de gelegenheid gebruik om op de fiets naar Lisse te komen om enquêtes af te nemen bij de bewoners van de Van Speykstraat.

Afgelopen zaterdag 18 september was het weer fantastisch voor een tweede ronde enquêtes afnemen in de Van Speykstraat in Lisse. Naast de heren uit Oegstgeest waren ook twee partijgenoten uit Alphen aan den Rijn aanwezig en uiteraard de basisclub uit Leiden.
actielisse

Woningbouwvereniging Stek heeft een gezamenlijk plan met de gemeente om het sportlaangebied, waar ook de Van Speykstraat deel van uitmaakt, te ontwikkelen. Onderdeel hiervan is het slopen van de 99 sociale huurflats, ondanks dat uit een enquête van Stek is gebleken dat de bewoners het er niet mee eens zijn, en gaan ze toch door met de plannen.

Op 18 augustus is voor de eerste keer door de SP een bezoek gebracht aan de bewoners met het verzoek om de enquête in te vullen. Het werd al vroeg donker en niet iedereen doet daarna nog de deur open voor onbekenden.

Daarom was afgelopen zaterdag een tweede kans. Met 11 man (en één vrouw) sterk, werden alle flats weer langs gegaan met het verzoek de enquête in te vullen. Helaas troffen we weinig mensen thuis, maar iedereen heeft er één in de brievenbus gevonden.

Deze week nog is er een bijeenkomst voor bewoners die zich willen inzetten voor hun woning.

Voor meer informatie: Ellen Schipper, schipp05@kpnmail.nl

U bent hier