h

Wethouder Van Gelderen opent Centrum voor Jeugd en Gezin

8 november 2010

Wethouder Van Gelderen opent Centrum voor Jeugd en Gezin

Op 3 november is het tweede Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geopend aan de Vijf Meilaan in Leiden. Het is de bedoeling dat er vier centra in Leiden zullen komen. Het eerste CJG is in mei geopend in de Stevenshof. In een CJG kunnen ouders terecht met al hun vragen over opgroeien en opvoeden.

Wethouder voor Jeugd Roos van Gelderen verrichte de openingshandeling in een bomvol pand. Een CJG is namelijk een samenwerkingsvorm van ondermeer jeugdartsen, GGD-medewerkers, pedagogische werkers en welzijnsorganisaties. Op die manier zit veel expertise op één plaats en kunnen ouders en kinderen snel geholpen worden of antwoord krijgen op vragen.

De Centra voor Jeugd en Gezin zijn laagdrempelig en om die reden gesitueerd op plaatsen waar ouders makkelijk te bereiken zijn. Bij een consultatiebureau bijvoorbeeld waar 98% van de ouders komt, of bij een welzijnsorganisatie.

Er zijn vele voorbeelden in het land over de inrichting van Centra voor Jeugd en Gezin. Raadslid en statenlid Eva de Bakker (SP) heeft er verschillende bezocht. “Elke wijk, stad of dorp is anders,” aldus De Bakker, “daarom is het van belang dat gemeente zelf de invulling kunnen bepalen met de professionals. Er moet maatwerk worden geboden. Of ouders nu een eenvoudige vraag hebben of een probleem, omwille van de kinderen moet er snel worden gehandeld met zo min mogelijk bureaucratie.”

Informatie over een CJG vindt u hier.

Meer informatie bij Eva de Bakker: e-mail of telefoon 06 14 04 05 92.

U bent hier