h

Voorschoten: niet strooien is niet veilig

21 december 2010

Voorschoten: niet strooien is niet veilig

De wegen in Voorschoten zijn niet veilig door de vele sneeuw. De gemeente heeft niet gestrooid, maar wel bij alle toegangswegen borden gezet om te waarschuwen. De SP vindt dat er wel gestrooid had moeten worden. Daarom heeft SP-werkgroep in Voorschoten aan deze borden een protestbord bevestigd, met de tekst “Grote schoonmaak? Waar is het zout?”

In een persbericht verklaarde de werkgroep: "Het maken van die borden heeft honderden euro’s gekost. Dat geld had de gemeente beter in strooizout kunnen investeren. Dan was de weg veiliger geweest."

Ondanks de vele sneeuw is er in Voorschoten niet of nauwelijks gestrooid. Wegen zijn nauwelijks begaanbaar, fietspaden zijn dichtgesneeuwd. Veel Voorschotenaren hebben hier last van. Maar de gemeente strooit niet. In plaats daarvan staan er bij alle toegangswegen borden die de automobilist moeten waarschuwen dat er niet is gestrooid.

Ook in Leiden is er te weinig strooizout. De SP heeft de wethouder verzocht om in elk geval meer werk te maken van het schoonmaken van de straten, door overdag ook personeel in te zetten dat bij dit weer anders weinig te doen heeft.

Meer informatie: Statenlid Erik Maassen, T 071-7514258, M 06-38537819, emaassen@sp.nl

U bent hier