h

Veel Leidenaren in top SP-lijst Statenverkiezingen

19 januari 2011

Veel Leidenaren in top SP-lijst Statenverkiezingen

Voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten staan drie mensen uit Leiden in de top van de SP-kandidatenlijst. Op de derde plaats staat zittend fractievoorzitter Bart Vermeulen. Het Leidse gemeenteraadslid Eva de Bakker staat op nummer vijf, en op 11 staat Jasper Maassen, student Engelse taal en cultuur.

Kandidaat Bart VermeulenBart Vermeulen (31) is in het dagelijks leven aardrijkskundeleraar. Bij de vorige verkiezingen was hij nog lijsttrekker, maar omdat hij al acht jaar Statenlid is doet hij graag een stapje terug.

De komende periode wil hij zich vooral in gaan zetten voor een provincie die meer luistert naar de inwoners.
Vermeulen: “Zowel bij de RijnGouweLijn als bij vele gemeentelijke herindelingen zien we dat de provincie maling heeft aan de mening van de inwoners. Dat moet echt veranderen.”

De 33-jarige De Bakker deed de kunstacademie en is sinds acht jaar actief voor de SP. In 2007 werd de Bakker statenlid als woordvoerder jeugdzorg en welzijn.Kandidaat Eva de Bakker

De Bakker woont ruim 10 jaar in Leiden, waar zij actief is voor de lokale SP en ook gemeenteraadslid is. Daar houdt zij zich onder andere bezig met zorg, popmuziek en cultuur.
“De regering heeft plannen om het recht op jeugdzorg de nek om te draaien,” aldus De Bakker. “De meest kwetsbare groep kinderen in ons land moeten we juist beschermen door te investeren in de jeugdzorg, niet door te bezuinigen. Er moet minder bureaucratie komen en meer tijd om daadwerkelijke zorg te bieden voor de gezinnen die het zo hard nodig hebben. De provincie kan dat regelen.”

Jasper Maassen staat op plek 11. Maassen is naast zijn studie actief voor ROOD, de jongerenorganisatie van de SP.
Maassen wil zich als Statenlid in gaan zetten voor meer jongerenhuisvesting.
“Er staan in de hele provincie talloze kantoorpanden structureel leeg. De provincie moet uitbreiding van extra kantoorruimte tegengaan en meewerken aan het omvormen van geschikte kantoorpanden tot woonruimte voor jongeren.”

Lijstduwer voor de SP is voormalig wethouder Paul Jonas op plaats 40.

U bent hier