h

SP: 'balans Leids uitgaansleven niet verstoren'

9 februari 2011

SP: 'balans Leids uitgaansleven niet verstoren'

In Leiden hebben we een leuk caféleven. De gezelligheid begint al vroeg en iedereen kan zo lang doorgaan als hij of zij wil, want de sluitingstijden zijn vrij. Wat niet vrij is zijn de binnenkomsttijden; zondag t/m woensdag kom je tot 1 uur 's nachts nog binnen, donderdag t/m zaterdag tot 2 uur. Dat zorgt ervoor dat er niet nodeloos veel overlast is van mensen die b.v. om 3 uur 's nachts nog buiten het café gaan staan roken. D66, VVD en PvdA willen dat nu veranderen. Ze hebben een voorstel gemaakt om (bij wijze van proef) de vaste binnenkomsttijden af te schaffen, en ze vragen nu de Leidenaren om hun mening daarover. SP gemeenteraadslid Julian van der Kraats: “De balans is goed zoals hij is. Er is geen beperking op tot hoe laat er uitgegaan kan worden, in de horeca is het al vroeg gezellig, en de overlast blijft enigszins binnen te perken. Dat moet je dus niet willen veranderen.”

Onverstandig

De SP vindt het voorstel onverstandig. Van der Kraats: “Als je dit instelt zal het uitgaansleven zich gemiddeld later gaan afspelen. Er zal meer thuis worden ingedronken en er komt meer overlast later op de avond en in de nacht. Wij denken dat het er niet leuker op gaat worden, en sowieso komt er meer overlast.”

Ongewenst

Volgens de SP is het voorstel ook ongewenst. De politie waarschuwt voor meer overlast en dus ook meer inzet en hogere kosten, de horeca zegt bij monde van de Koninklijke Horeca Nederland afd. Leiden er niet op te zitten wachten en alle wijkverenigingen in de binnenstad hebben de politiek verzocht hier niet aan te beginnen.

Er loopt nu een inspraakprocedure, dus ook u kunt laten weten wat u ervan vindt. Wordt het bruisender met vrije binnenkomsttijden? Of verschuift het uitgaangsleven zich alleen maar naar wat later op de avond, met alle gevolgen van dien? Klik hier en laat het de gemeente weten!

Zie ook de website van de gemeente Leiden
Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel. 06-15042822

U bent hier