h

SP-jongeren: Studenten geen melkkoe! Nomineer jouw huisbaas als huisjesmelker van het jaar

22 februari 2011

SP-jongeren: Studenten geen melkkoe! Nomineer jouw huisbaas als huisjesmelker van het jaar

Woensdag 23 februari a.s. zal ROOD Leiden, jong in de SP aandacht vragen voor de verkiezing van de Leidse huisjesmelker van het jaar. Tussen 13.30 en 15.30 uur zal ROOD Leiden, op de Hoogstraat/ Donkersteeg, jongeren en studenten vragen klachten over hun huisvesting kenbaar te maken en hun verhuurder te nomineren als 'Leidse huisjesmelker van het jaar.' ROOD-woordvoerder Han Dirks, wij horen van jongeren dat hun huisvesting onder de maat is, terwijl zij hoge huurprijzen betalen. De huisjesmelker van het jaar verkiezing is een middel om deze bestaande situatie te stoppen. Jongeren zijn geen melkkoe en om dat te onderstrepen voeren wij actie in koeienpak.' Meldingen van misstanden kunnen tot 28 februari a.s. gedaan worden via: www.huisjesmelkervanhetjaar.nl.

Jongeren en studenten zijn vaak slachtoffer van de woningnood. (Particuliere-) verhuurders maken regelmatig misbruik van de bestaande situatie, door hoge huurprijzen te vragen en niet in actie te komen als er iets in huis gerepareerd dient te worden. ROOD Leiden wil deze situatie stoppen en vraagt jongeren en studenten, misstanden rondom huisvesting te melden en hun verhuurder te nomineren voor de verkiezing van de 'Leidse huisjesmelker van het jaar'. Meldingen van misstanden rond huisvesting kunnen tot 28 februari a.s. gedaan worden via: www.huisjesmelkervanhetjaar.nl.

Woensdag zal ROOD Leiden tussen 13.30 en 15.30 uur te vinden zijn op de Hoogstraat/ Donkersteeg, om bekendheid te geven aan de verkiezing van de Leidse huisjesmelker van het jaar. Onder de leus: 'Studenten geen melkkoe', zal ROOD Leiden compleet met koeienpak en poppenhuis jongeren en studenten vragen hun huisbaas te nomineren voor deze prijs, als ook zij te maken hebben met slecht onderhoud en hoge huurprijzen. Later dit jaar zal uit de inzendingen de 'Leidse huisjesmelker van het jaar' gekozen worden.

Meer informatie: Han Dirks, woordvoerder ROOD Leiden, tel: 06-287 385 88 of e-mail: han_dirks@hotmail.com

U bent hier