h

SP steunt verzet tegen sloopplannen Portaal in Zeeheldenbuurt

22 februari 2011

SP steunt verzet tegen sloopplannen Portaal in Zeeheldenbuurt

SP-duoraadslid Han Dirks spreekt zijn steun uit voor het verzet van de bewoners van de Zeeheldenbuurt tegen de sloop van hun woningen door Portaal. De SP wil dat Portaal het achterstallig onderhoud van de woningen aanpakt.
Vorige week hebben huurders van woningbouwvereniging Portaal in de Leidse Zeeheldenbuurt een brief ontvangen waarin staat dat Portaal van plan is 364 sociale huurwoningen te slopen. Portaal stelt dat de staat waarin deze woningen verkeren te slecht zou zijn, om te kunnen renoveren. De SP vindt dit een veel te snelle conclusie en zal inzetten op renovatie in plaats van sloop in de Zeeheldenbuurt.

SP- duoraadslid Han Dirks: 'De woningen in de Zeeheldenbuurt zijn niet in slechtere staat dan andere woningen van Portaal. De SP vindt dat Portaal gewoon het achterstallig onderhoud moet aanpakken in plaats van betaalbare woningen te slopen.'
Aan sloop en nieuwbouw van woningen kleven veel nadelen voor bewoners van de Zeeheldenbuurt, omdat mensen uit hun eigen vertrouwde omgeving moeten verhuizen of dat zij als gevolg van sloop moeten verhuizen naar een duurdere woning.
'De Zeeheldenbuurt is een buurt met een sterke sociale samenhang en veel mensen wonen al heel lang in deze buurt, sloop van de bestaande woningen zou deze samenhang om zeep helpen en is onnodig. Portaal heeft daar geen oog voor, de SP kiest voor de wijkbewoners' aldus SP-er Han Dirks.

Meer informatie: Han Dirks, SP - duoraadslid, tel: 06-28738588 of 071-7508707

U bent hier