h

Voorlopig geen salaris voor medewerkers De Stal

28 februari 2011

Voorlopig geen salaris voor medewerkers De Stal

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft er geen moeite mee dat medewerkers van ‘De Stal’ vanaf 1 maart werken zonder salaris. Een teleurstellende uitkomst, vindt SP-raadslid Louk Rademaker: “Maar de discussie is nog niet voorbij. Op 1 en 10 maart zal er een algemene discussie komen over werken met behoud van uitkering. Dan zullen we ook met onze coalitiegenoten besproken moeten hebben wat zij verstaan onder het ‘ontzien van de zwaksten in de samenleving’. Tot nu toe lijkt dat begrip multi-interpretabel.”

Tijdens de vergadering vertelde wethouder De Haan dat onder andere het beveiligingstrajecten en het klussenteam al werken met behoud van uitkering. Rademaker: “Daar is de SP nooit blij mee geweest. Als je een leerwerktraject doet, moet je een salaris krijgen voor het deel dat je werkt. Dat werkt ook zo voor studenten van het ROC, dus dat zou ook zo moeten werken voor cliënten van de reïntegratie.”

Doordat de werknemers van ‘De Stal’ geen salaris meer krijgen kan de gemeente 100 duizend euro bezuinigen. Rademaker (SP): “En dat is de zoveelste bezuiniging op het sociale beleid. Het moet geen automatisme worden dat als Rutte gaat bezuinigen Leiden hetzelfde doet. Het investeren in mensen en hun opleiding gaat voor stenen en asfalt.”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier