h

SP hekelt 'illegale' bomenkap Ons Buiten

10 maart 2011

SP hekelt 'illegale' bomenkap Ons Buiten

Ons Buiten bomenkapDe gemeente heeft enige tijd geleden besloten om een fietspad aan te leggen door volkstuinencomplex Ons Buiten. Daarvoor moeten er bomen gekapt worden en de gemeente heeft daar eind 2010 een kapvergunning voor aangevraagd. Bezorgde tuinders wijzen er echter op dat er allerlei zaken niet kloppen aan de vergunning. SP-raadslid Julian van der Kraats: “De vergunning is aangevraagd voor 95 bomen, gegeven voor 145 bomen, en er hangt nu een kaartje met 182 bomen erop in Ons Buiten! Dat moet niet kunnen, als de gemeente zichzelf vergunningen geeft moet ze daar netjes mee omgaan.” Foto: Carolina D’Andrea via Sleutelstad.nl)

De SP stelde de kwestie aan de orde tijdens de gemeenteraad van vanavond. Van der Kraats: “Als iemand een bouwvergunning aanvraagt voor een huis van drie verdiepingen, dan krijgt hij niet een vergunning voor vier verdiepingen. En het wordt al helemaal niet gepikt als er dan een huis van vijf verdiepingen wordt gebouwd”.

De wethouder wees erop dat de hele gang van zaken bij de rechter stand heeft gehouden. De SP wees er vervolgens op dat de rechter vond dat de gemeente “niet de schoonheidsprijs” verdiende, en dat het feit dat iets stand houdt bij de rechter niet automatisch betekent dat het ook goed is gegaan. De wethouder bleef erbij dat er niks is gebeurd wat niet mocht, en hij zegde toe in de toekomst “zorgvuldig” met de zaak om te gaan.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier