h

SP-jongeren: Kom demonstreren op 29 maart a.s.

18 maart 2011

SP-jongeren: Kom demonstreren op 29 maart a.s.

Kabinet Rutte I wil studenten een boete geven van 3000 euro per jaar bovenop het collegegeld als zij te lang over hun studie doen. Veel studenten zijn ontevreden over dit plan, terwijl de regering eraan vast blijft houden. Hoogstwaarschijnlijk vindt er op dinsdag 29 maart a.s opnieuw een debat plaats in de Tweede Kamer over dit onderwerp. Om de verschillende politici scherp te houden zal die dag opnieuw een demonstratie plaatsvinden voor de Tweede Kamer op het Plein in Den Haag, tussen 12.00 en 14.00 uur. Deze demonstratie wordt georganiseerd vanuit een breed platform onder de naam: 'Studenten in Actie'. Ook ROOD, jong in de SP maakt daarvan onderdeel uit. ROOD Leiden roept studenten op deel te nemen aan deze studentendemonstratie.

De voorgenomen bezuinigingsplannen van Kabinet Rutte I om zogenaamde langstudeerders per jaar een boete van 3000 euro op te leggen, bovenop het collegegeld heeft voor veel studenten geleid tot boosheid. Dat is ook gebleken uit de opkomst van 20.000 demonstranten bij een demonstratie in januari. Hoogstwaarschijnlijk vergadert de Tweede Kamer op 29 maart a.s. opnieuw over deze studieboete. Om de druk op de leden van de Tweede Kamer en regering te houden, zal er op die datum opnieuw een studentendemonstratie plaatsvinden, georganiseerd vanuit een breed platform van jongeren en studentenorganisaties, onder de naam: 'Studenten in Actie'. Plaats van handeling is het Plein in den Haag, tussen 12.00 en 15.00 uur. (datum kan echter nog wijzigen, afhankelijk van de datum van het debat) Ook ROOD, jong in de SP is vertegenwoordigd in dit platform. Meer informatie is te vinden op de website: www.studenteninactie.nu, ROOD Leiden zal in de aanloop naar deze demonstratie studenten oproepen hieraan deel te nemen.

ROOD-woordvoerder Han Dirks: 'Het is 5 voor 12 als het gaat om de bezuinigingsplannen voor hoger onderwijs van dit Kabinet. Daarom is het belangrijk alle betrokken politici scherp te houden. Deze breed gedragen demonstratie is erop gericht de bezuinigingen op (hoger) onderwijs van tafel te krijgen'.

U bent hier