h

SP stond afgelopen zaterdag weer op de markt

4 september 2011

SP stond afgelopen zaterdag weer op de markt

Het is onderdehand een vertrouwd plaatje, de SP staat op de eerste zaterdag van de maand op de Haarlemmerstraat, hoek Lange Mare, met een kraampje. Dit keer was de SP niet de enige. Ook D66 was present met een kraampje, i.v.m. hun actie rond de Oostvlietpolder. Met twee andere maatschappelijke instellingen was het nog vrij druk op de hoek van de Lange Mare.

De Leidse SP gebruikte deze zaterdag om de actie tegen de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen te starten. De SP biedt daarom in het hele land werkhandschoenen aan, waar tegenstanders van de bezuinigingen een handtekening op kunnen zetten. Op de dag vóór Prinsjesdag worden dan alle getekende handschoenen verzameld en aan een grote waslijn gehangen, een menselijke keten tegen de bezuiniging. Zoals in dit voorbeeld.

De actie wordt in Leiden gecoördineerd door raadslid Louk Rademaker. Hij legt het waarom van de actie uit aan een paar voorbijgangers.

Ook de andere SP'ers deden hun best om zoveel mogelijk mensen een handtekening op een werkhandschoen te laten zetten.

In totaal werden bijna 100 handschoenen getekend, hier heeft Cecilia een voorbijgangster de actie uitgelegd.

Voor meer informatie over deze actie: Armoede werkt niet

Als u in Leiden of binnen de regio Leiden ook zo'n actie wilt doen, neemt u dan contact op met Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl.

U bent hier