h

Verbazing en bezorgheid over besluit Libertas *update*

20 september 2011

Verbazing en bezorgheid over besluit Libertas *update*

De SP-fractie is verbaasd dat Libertas Leiden zal stoppen met het leveren van huishoudelijke hulp. “De medewerkers van Libertas weten niet waar ze aan toe zijn en krijgen volgens een krantenartikel de keus tussen ontslag of minder salaris,” zegt raadslid Eva de Bakker. “Bovendien brengt het onrust bij mensen die de huishoudelijke hulp nodig hebben. Allebei zaken die zo snel mogelijk opgelost moeten worden.” De SP trekt aanstaande donderdag meteen aan de bel bij het College van B&W." Update: inmiddels is bekend dat 22 organisaties, waaronder toch Libertas, hebben meegedaan aan de aanbesteding.

Libertas heeft niet eerder aangegeven dat zij niet meer met de aanbesteding mee wilde doen voor de huishoudelijke hulp, terwijl daar genoeg gelegenheid voor is geweest volgens de SP. Het afgelopen jaar is de gemeenteraad intensief bezig geweest met het verbeteren van het systeem voor huishoudelijke hulp. Tot nu toe stelde Libertas zich constructief op, ook in de richting van het personeel.

“Mede om die reden heb ik erom gevraagd om goede arbeidsvoorwaarden meer mee te laten laten tellen in de aanbesteding,” stelt De Bakker. “Dat heeft wethouder Van Gelderen toegezegd. Het is nu echter de vraag wat er met het personeel van Libertas gaat gebeuren. De inzet van de SP is dat zij voor het hetzelfde salaris hun werk kunnen blijven doen.”

Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl

U bent hier