h

Speciaal voor Mantelzorgers in Leiden

4 oktober 2011

Speciaal voor Mantelzorgers in Leiden

De Dag van de Mantelzorg wordt in Leiden op zaterdag 5 november gevierd in de Waag. Geef uw mantelzorger op, of geef uzelf op vóór 15 oktober voor een heerlijk Spaans buffet. Leiden laat op die manier haar waardering blijken voor mensen die voor een ander zorgen.

Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.
Tijdens de Dag van de Mantelzorg kunnen mantelzorgers en belangstellenden binnenlopen in de Waag voor bijvoorbeeld informatie. Er zijn verschillende welzijns- en zorginstellingen aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

’s Avonds is er speciaal voor mantelzorgers een Spaans buffet. Wethouder Roos van Gelderen, presenteert dan de vernieuwde Leidse website voor mantelzorgers. Activite organiseert een gedichtenwedstrijd.
Voor het buffet kunnen mantelzorgers uit Leiden zich tot 15 oktober inschrijven via tel. 071- 516 14 45.

http://www.dagvandemantelzorg2011.nl/

U bent hier