h

ChristenUnie en SP in actie voor kleine winkeliers

3 november 2011

ChristenUnie en SP in actie voor kleine winkeliers

Uw Koopzondag? Onze Werkzondag! SP en ChristenUnie steunen kleine winkeliers tegen de koopzondagen.De ChristenUnie en SP in Leiden zijn een posteractie begonnen om het aantal koopzondagen terug te brengen naar 1 koopzondag per maand. Met de actie willen de partijen in het bijzonder opkomen voor de kleine winkeliers.
Deze maand nog spreekt de gemeenteraad over het aantal koopzondagen in Leiden. ChristenUnie en SP pleiten voor 1 koopzondag per maand. ChristenUnie-fractievoorzitter Guido Terpstra: “Het is voor kleine ondernemers niet op te brengen om 7 dagen per week open te zijn. Als grote winkelketens met veel goedkoop personeel dan wel open kunnen, gaat de omzet naar die winkels.”
SP-raadslid Louk Rademaker: “Als we de kleine ondernemers voor Leiden willen behouden moeten we in actie komen! Juist die kleinere ondernemers maken het winkelaanbod van Leiden zo aantrekkelijk. We mogen ze niet laten verdwijnen!”
De partijen hopen dat veel winkeliers de poster op willen hangen. Rademaker: “Zo kunnen ze laten zien dat het ze menens is. Partijen als D66 en de VVD kijken alleen naar het belang van de grote ketens, het wordt tijd dat de kleine winkeliers hun stem laten horen.”

Meer informatie? Of wilt u zelf ook een poster voor uw winkel? Neem dan contact op met Louk Rademaker (SP), lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389.

U bent hier