h

SP Leiden haalt meer dan 500 handtekeningen op voor de actie 'Armoede werkt niet'!

6 december 2011

SP Leiden haalt meer dan 500 handtekeningen op voor de actie 'Armoede werkt niet'!

Afgelopen zaterdag, 3 december, stond de SP op de Leidse markt. Het weer werkte meer tegen dan mee, of het nou de regen was of de harde windstoten. Maar dat weerhield de SP'ers er niet van om van meer dan 500 voorbijgangers een handtekening op een handschoen te krijgen!
Wethouder Roos van Gelderen kijkt hoe een voorbijgangster een handtekening zet

De regen hield huis, maar dat was gelukkig voor voorbijgangers geen beletsel om even stil te staan en een folder mee te nemen.
Voorbijganger tijdens regen bij kraampje

Het voornaamste doel van de marktactie was om zoveel mogelijk handtekeningen op een groene werkhandschoen te krijgen. Veel voorbijgangers werden door het grote sandwichbord aangespoord op deze manier hun bezwaar tegen de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen te laten weten. Soms stonden mensen bijna te dringen om een handtekening te kunnen zetten. Velen waren verrast dat de handtekening op de handschoen zelf kon worden gezet.
'Waar zet ik mijn handtekening?'

De actie met de handschoenen ging zo hard, dat de meegebrachte voorraad tegen 14.00 al op was. Snel werd op het partijkantoor aan de Marnixstraat de resterende voorraad opgehaald, en om 16.00 waren alle meegebrachte handschoenen voorzien van een handtekening.

Ook was SP-wethouder Roos van Gelderen aanwezig op het kraampje. Veel voorbijgangers herkenden haar uit de krant, of van het eigen Leidse SP-krantje, dat ook op de kraam lag.

Roos van Gelderen praat met een hele familie

Uiteindelijk bleken 503 voorbijgangers een handschoen te hebben getekend. Een prima resultaat!

Meer informatie bij Dirk van den Berg, dirkvdberg.sp@gmail.com, of telnr 06 549 222 38.

U bent hier