h

“Structurele oplossing voor Vrijplaats wellicht aan Middelstegracht”

7 februari 2012

“Structurele oplossing voor Vrijplaats wellicht aan Middelstegracht”

De zoektocht voor een geschikte plek voor de Vrijplaats met de Weggeefwinkel en de Fabel van de Illegaal lijkt voort te duren. Vandaag werd bekend dat de hertaxatie van de panden aan het Vrouwenkerkplein is afgerond. De gemeenteraad had om de hertaxatie gevraagd om een oordeel te kunnen vellen over de waarde van de panden. ‘Als het taxatierapport klopt, dan is er nog geen oplossing gevonden,’ zegt raadslid Eva de Bakker. ‘De Weggeefwinkel en de Fabel zitten in tijdelijke panden, dus moeten we verder zoeken. Ik ga het college vragen wat er gebeurt met het pand aan de Middelstegracht 36. Het staat leeg, is vrijstaand en ligt naast de Fabel van de Illegaal.”

De Bakker vertelt dat er nog gesproken moet worden over de hertaxatie van de panden aan het Vrouwenkerkplein. ‘Een uitdrukking die vaak wordt gebruikt in de politiek is ‘geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt’. Dat geldt ook in deze kwestie,’ zegt De Bakker. ‘Eerst ga ik de stukken bestuderen over de hertaxatie. In de tussentijd zou ik graag willen dat het college uitzoekt of de Middelstegracht 36 een oplossing kan zijn. Een structurele oplossing heeft lang genoeg geduurd.’

Het is bijna 2 jaar geleden dat de Vrijplaats vlak voor de verkiezingen werd leeggehaald. Er is echter een breed draagvlak om de Weggeefwinkel en de Fabel van de Illegaal een permanent onderkomen te bieden, al dan niet met subsidie van de gemeente. Al jaren strijdt de SP voor een permanente oplossing in Leiden voor de vrijwilligers.

Meer informatie bij Eva de Bakker: edebakker@sp.nl of 06-14040592

U bent hier