h

Thema-avond met wethouder en raadsleden!

18 februari 2012

Thema-avond met wethouder en raadsleden!

Op woensdag 29 februari is er vanaf 20.00 uur weer een politiek café in ons partijpand de SPeer. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Wethouder Roos van Gelderen en raadsleden Eva de Bakker en Louk Rademaker gaan in gesprek met de achterban. Ze kijken terug op hun werk in 2011 en blikken vooruit op 2012.

Alle drie werken zij op het gebied van zorg, welzijn en sociale zaken. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in gesprek te gaan met onze volksvertegenwoordigers.

Eva de Bakker: "In tijden van economische crisis en met veel asociale bezuinigingen vanuit de landelijke politiek, maak ik me er hard voor om het welzijnswerk en de de zorg in Leiden op een goed peil te houden. Vorig jaar hebben we daar grote stappen mee gezet door de invoering van een systeem met minder marktwerking voor de huishoudelijke verzorging. Ook zijn er stappen gezet op weg naar een Stedelijk Jongerencentrum en betere hulp voor dak- en thuislozen."

Louk Rademaker: "Het Leidse minimabeleid hebben we ondanks de kille bezuinigingen van het kabinet Rutte-Wilders zelfs kunnen uitbreiden. Maar we moeten biljven strijden om te voorkomen dat werklozen gedwongen worden te werken zonder fatsoenlijk loon."
Het hoogtepunt voor SP-wethouder Roos van Gelderen afgelopen jaar is uiteraard de verbetering van de hulp bij het huishouden. De komende tijd zal zij zich in eerste instantie inzetten voor het verbeteren van de daklozenopvang in 'Nieuwe Energie'.

Uiteraard is er ruimte voor vragen en discussie. We hopen op een vruchtbaar gesprek met onze achterban!

Roos van Gelderen
Eva de Bakker
Louk Rademaker

 

Meer informatie bij bestuurslid Ruben Verhasselt, email ruben.verhasselt@scarlet.nl.

 

U bent hier