h

Jeugdvoorziening in Stevenshof dankzij SP

30 maart 2012

Jeugdvoorziening in Stevenshof dankzij SP

In 2009 stelde de SP-fractie voor om een permanente locatie voor de jongeren ontmoetingsruimte in de Stevenshof te realiseren, omdat de ruimte van toen tijdelijk en ongeschikt was. Het vorige college wilde het aangenomen voorstel niet uitvoeren, maar wethouder Roos van Gelderen (SP) heeft kunnen overtuigen dat een jongerenvoorziening én nodig én binnen budget haalbaar is. De gemeenteraad stemde in en dus zal in 2013 een permanente jongerenvoorziening een feit worden als vervanging van de tijdelijke ruimte aan de Mary Zeldenrustweg.

Leiden moet voor jongeren een aantrekkelijke stad zijn om in te wonen. Om het sociale klimaat in de wijk te bevorderen is het belangrijk dat er goede en toegankelijke voorzieningen zijn die aansluiten bij de behoeften van de leeftijdsgroep. “Dat wil niet zeggen dat iedere groep per se een eigen honk moet hebben,” zegt SP-raadslid De Bakker. “In een volgebouwde stad als Leiden moeten we slim omgaan met de ruimte. Het multifunctioneel gebruik van gebouwen past daar goed bij.”

De SP-fractie is blij dat het huidige college niet bij de beslissing van het vorige college is gebleven en de opdracht van de gemeenteraad alsnog uitvoert. Voor de zomer zal het college van B&W komen met een voorstel en een locatiekeuze.

Meer informatie bij Eva de Bakker, edebakker@sp.nl

U bent hier