h

Panden Koppenhinksteeg staan te verkrotten

24 september 2012

Panden Koppenhinksteeg staan te verkrotten

De SP heeft vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Van Woensel (VVD) over wanneer er nu eens begonnen gaat worden met het opknappen van de panden in de Koppenhinksteeg. Al in 2009 zijn de vier gebouwen en ondergrond, die lokaal bekend stonden als Vrijplaats Koppenhinksteeg, verkocht aan Atrium Vastgoedontwikkeling B.V. (Atrium) voor een bedrag van € 150.000,- met de bedoeling dat de panden zouden worden opgeknapt en omgevormd tot appartementen. Maar nu, drie jaar later, staan de panden er dichtgespijkerd en verwaarloosd bij.
SP stelt vragen over panden Koppenhinksteeg die staan te verkrotten
Twee foto's van de panden op de hoek van de Hooglandse Kerkgracht en de Koppenhinksteeg die nu bijna drie jaar leeg staan.

SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen: "Het is een grote aanfluiting. Eerst moesten de panden persé ontruimd worden en werden de aldaar residerende organisaties zoals de Weggeefwinkel en de Fabel van de Illegaal gedwongen om te vertrekken. Daarna werd alles voor 150.000 euro verkocht aan een particuliere ondernemer terwijl een taxatierapport uit 2007 nog een waarde van 685.000 euro aangaf voor de 4 panden. En als klap op de vuurpijl krijgen we nu 4 jaar later te horen dat er al wel begonnen is met de werkzaamheden. Ik ben laatst nog wezen kijken maar de boel staat gewoon langzaam weg te rotten."

Op navraag van de SP bleek dat er ook een boetebeding aan de verkoop aan Atrium gekoppeld is. Als de appartementen niet in april 2013 klaar zijn moet er een bedrag van 25.000 euro per maand betaald worden.

Meer informatie: Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com, Telnr 071-5215130

U bent hier