h

Spetterende start JOGG Leiden met DDF Crew en SP-wethouder Van Gelderen

19 september 2012

Spetterende start JOGG Leiden met DDF Crew en SP-wethouder Van Gelderen

Vandaag riep Paul Rosenmöller samen met wethouder Roos van Gelderen Leiden officieel uit tot JOGG gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De DDF Crew, bekend van het RTL4-programma Holland's Got Talent gaf het startsein met een spectaculaire springtouw-act, samen met een grote groep kinderen.
SP-wethouder Roos van Gelderen roept Leiden uit tot JOGG gemeente.
SP-wethouder Roos van Gelderen (midden achteraan) roept Leiden uit tot JOGG gemeente.

Overgewicht is een groeiend probleem. Leiden vormt daarop geen uitzondering. Daarom maakt Leiden zich sterk voor JOGG, de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. JOGG is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met de leefstijl van kinderen, maar ook bedrijven, winkeliers, scholen en de gemeente zelf. Het Convenant Gezond Gewicht ondersteunt de gemeenten bij het invoeren van deze aanpak. In Leiden werken de gemeente, GGD Hollands Midden en Zorg en Zekerheid samen aan JOGG.

De spectaculaire springtouwact van de DDF Crew samen met een groep kinderen.
De spectaculaire springtouwact van de DDF Crew samen met een groep kinderen.

Ook op 10 andere lokaties in de stad stond de dag geheel in het teken van beweging. De Leidse combinatie-functionarissen organiseerden allerlei sportactiviteiten voor kinderen, van pleintjesbasketbal tot sportdag.

Meer informatie op www.facebook.com/JOGGLeiden of op de website van de Leidse combinatiefunctionarissen (www.leidsverzetje.nl)
Of bij raadslid Eva de Bakker: edebakker@sp.nl

U bent hier