h

SP vraagt om meer bescherming grote bomen

5 november 2012

SP vraagt om meer bescherming grote bomen

Het Noorderpark, deel van de Tuin van Noord, wordt op verschillende plaatsen toegankelijker en leuker gemaakt. De SP is ontzettend blij met de plannen, maar in het kader van die plannen worden er wel een groot aantal bomen gekapt. Die worden stuk voor stuk vervangen door nieuwe exemplaren, maar wel kleinere. De SP vroeg bij monde van raadslid Julian van der Kraats bij de raadsvergadering van 11 oktober om meer bescherming voor grotere bomen. Van der Kraats: “Grote bomen zijn belangrijk voor vogels en insecten en ze zijn belangrijk voor het aanzicht en de beleving van het park. Bovendien verdampen grote bomen veel water en zorgen ze dus voor minder drassige grond. Iets wat juist daar erg belangrijk is”.

Het is zeker niet zo dat het plan is om alle grote bomen te kappen, het gaat vooral om een groot aantal bomen met een stamdiameter van 25 tot 50 centimeter, en twee grote populieren.

Op vragen van de SP legde de wethouder uit dat de vergunningsverlening geheel volgens het boekje was gelopen en dat de experts hem verzekerden dat de bomenkap toch echt nodig is om het Noorderpark mooier en toegankelijker te maken. Hij zegde wel toe nog eens met de projectleiding te gaan praten, om te bezien of er meer grote bomen gespaard kunnen worden door de plannen iets aan te passen.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier