h

Politiek Café presenteert op 31 januari journalist Koen Haegens!

25 januari 2013

Politiek Café presenteert op 31 januari journalist Koen Haegens!

Koen Haegens: Neem de tijd

De moderne Nederlander slaapt steeds minder, praat sneller en loopt harder. Hij eet onder het werken en werkt als hij vakantie heeft. Gelukkig worden we er niet van. Integendeel, de onvrede over het gebrek aan tijd wordt steeds groter. Stress en burn-out zijn nieuwe volksziekten. Onder kinderen heerst een ADHD-epidemie. Welkom in de to go-maatschappij.

In zijn boek Neem de tijd gaat Koen Haegens op zoek naar de wortels van onze haast. Hij neemt geen genoegen met geijkte oplossingen en onderzoekt wat er met onze tijd is gebeurd. Wat is het verband tussen de tijdsdiscipline van de middeleeuwse kloosters en de 24-uurshectiek van Schiphol? Wat betekende de komst van de eerste wasmachine voor onze grootouders op de boerderij? Hoe vrij beschikken wij eigenlijk over onze tijd?

Het resultaat is een even origineel als verontrustend portret van het nieuwe Nederland. Met een onverwachte conclusie: we zijn van onze tijd beroofd - maar het is nog niet te laat hier iets aan te doen! Door gezamenlijk de strijd aan te gaan met de klok kunnen we weer baas over onze eigen tijd en regisseur van ons eigen leven worden.

Op donderdag 31 januari gaat om 19.30 uur de zaal open op Marnixstraat 18, Leiden.
Zet het in uw drukke agenda. Het programma begint om 20.00 uur.

 

Meer info bij Ruben Verhasselt, ruben.verhasselt@scarlet.nl.

 

U bent hier