h

27 Maart Politiek Café met Tiny Kox!

12 maart 2013

27 Maart Politiek Café met Tiny Kox!

Tiny Kox komt naar LeidenOp woensdag 27 maart gaat om 19.30 uur de zaal open op Marnixstraat 18, Leiden. Het programma begint om 20.00 uur.

Het eerste en enige parlementaire onderzoek door de Eerste Kamer bevestigt dat ‘meer markt en minder overheid’ een onnozele en kortzichtige gedachte is gebleken, die onze samenleving er niet beter op heeft gemaakt. SP-fractievoorzitter Tiny Kox was een van de initiatiefnemers van dat onderzoek. Hij komt op woensdag 27 maart met ons praten over ‘democratisering van de economie’.

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is de discussie over dit onderwerp verstomd. Ten onrechte, vindt de SP. En ook de huidige economische crisis geeft ons gelijk. Het probleem is dat de meeste politieke partijen intussen weinig op hebben met het thema. Zij laten hun denken en doen goeddeels bepalen door de vraag hoe de markten erop zullen reageren.

Het is daarom aan ons de discussie nieuw leven in te blazen. We willen nieuwe wegen vinden om het democratisch toezicht op de economie te vergroten en de losgeslagen vrije markten te beteugelen.

Wie zich voorafgaand aan de discussie wil inlezen, kan de kersverse Kaderkrant over het onderwerp aanvragen bij onze organisatiesecretaris Dirk van den Berg. Voor de geïnteresseerden liggen ook exemplaren klaar van de Spanning van december 2012.

 

Meer informatie bij Ruben Verhasselt, telnr 071-513 19 72, of e-mail ruben.verhasselt@scarlet.nl.

Spanning en Kaderkrant bestellen bij Dirk van den Berg, telnr 06-549 222 38 of dirkvdberg.sp@gmail.com

 

U bent hier