h

Onderzoek SP naar klachten en ervaringen bijstand

29 april 2013

Onderzoek SP naar klachten en ervaringen bijstand

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut.De SP is bezig momenteel landelijk bezig met een enquête met vragen over de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag, het werken met behoud van uitkering, de sollicitatieplicht en de begeleiding van de sociale dienst. Volgens SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut krijgt de SP dagelijks mails van mensen die problemen hebben met de sociale dienst. 'Zij krijgen onvoldoende hulp bij de zoektocht naar werk of lopen vast in een bureaucratisch web van regels. Maatwerk en begeleiding worden niet altijd toegepast. Wij willen van de bijstandsgerechtigden zelf horen wat er beter zou kunnen en moeten voor eerlijk werk en inkomen.'
De resultaten van dit onderzoek onder bijstandsgerechtigden worden voorgelegd aan de regering en het parlement. Op deze manier brengen wij de dagelijkse praktijk van bijstandsgerechtigden in de politiek. Uit de resultaten zullen wij ook conclusies kunnen trekken hoe het anders en beter moet.
Herkent u zich in deze problematiek,wilt u eindelijk u hart kunnen luchten en/of wilt u bepaalde praktijken aan de kaak stellen? Klik dan hier voor de vragenlijst.

U bent hier