h

Zonne-energie in de Stevenshof!

30 juni 2013

Zonne-energie in de Stevenshof!

Het burgerinitiatief EnergiekLeiden houdt komend jaar zonnepanelenacties in verschillende Leidse wijken. Als eerste is De Stevenshof aan de beurt. Op dinsdagavond 2 juli is een voorlichtingsbijeenkomst te bezoeken over deze actie. Deze vindt plaats in Wijkcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4 en start om 19h30. Op deze avond kunnen vragen worden beantwoord op het gebied van wetgeving, technische specificaties en meer. Zonnepaneelinstallateurs en vertegenwoordigers van gemeente Leiden zullen daar uw vragen met veel plezier beantwoorden.

EnergiekLeiden ter plekke in de Stevensbloem vorige week

De nu nog veelal lege daken in de Stevenshof bieden een perfecte kans om te verdienen aan de zon. Zonne-energie wordt steeds goedkoper en levert dus een mooi financieel voordeel op. MilieuCentraal berekende dat het rendement op zonnepanelen maar liefst 6% is, kom daar maar eens om bij een spaarrekening! Wordt elektriciteit in de toekomst duurder? Dan heeft de zonnepanelen eigenaar daar mooi minder last van.

EnergiekLeiden heeft een aanbieding geselecteerd met aandacht voor kwaliteit, service, garantie en prijs. Voor 10 panelen inclusief de complete installatie en 10 jaar garantie betalen bewoners 4649 euro. Buren die samen een aanvraag doen krijgen 150 euro per woning korting. De panelen worden geïnstalleerd door drie installateurs uit de Leidse regio.

Over EnergiekLeiden

Het burgerinitiatief en stichting zonder winstoogmerk EnergiekLeiden heeft als doel om het aandeel duurzame energie te bevorderen. Veel bewoners hebben interesse in zonnestroom, maar raken tussen alle acties de weg kwijt. EnergiekLeiden heeft daarom een aanbieding geselecteerd die aan de wensen van de burger tegemoet komt qua kwaliteit, service, garantie en prijs. Deze aanbieding wordt uitgevoerd samen met drie installateurs uit de Leidse regio. EnergiekLeiden wil met deze actie het gebruik van zonnepanelen bevorderen en hoopt zo ook de lokale economie te stimuleren.

Zie ook de website van EnergiekLeiden

U bent hier