h

Nieuwe stad – land verbindingen voor de fiets

9 juli 2013

Nieuwe stad – land verbindingen voor de fiets

De gemeente Leiden gaat werk maken van een viertal fietsverbindingen die de stad en de prachtige gebieden om ons heen op een betere manier met elkaar verbinden. Het gaat daarbij onder andere om het Groene Hart, het plassengebied, de Horsten en het duingebied. Er wordt op dit moment één miljoen euro voor opzij gelegd. De komende tijd gaat de gemeente de plannen verder uitwerken samen met andere belanghebbenden en overheden zoals de provincie Zuid-Holland. Na de zomer moeten de plannen helemaal uitgewerkt zijn en ook voorzien van genoeg geld om ze helemaal uit te voeren. SP-raadslid Julian van der Kraats: “Leiden is omringd door sommige van de mooiste gebieden in Nederland. Heel goed om die gebieden beter te verbinden met onze drukbevolkte stad!”

De SP had nog wel wat kritiek op de plannen. Ten eerste is één van de fietsroutes gepland dwars door tuinvereniging Ons Buiten. De discussie daarover loopt echter nog. Van der Kraats: “Gelukkig is er een goed en zelfs een beter alternatief voor deze route: via de groene oversteek over de Willem de Zwijgerlaan, langs het Gymnasium direct naar de Broekweg. Veel korter en net zo mooi”.

Ook riep de SP op om vooral aan te sluiten bij de plannen van de provincie om een nieuwe fietsbrug over de Oude Rijn aan te leggen, ten noorden van de Torenvlietbrug. Die route staat wel al in plannen, maar er lijkt voorrang gegeven te worden aan een aftakking van diezelfde route, die via de nog aan te leggen brug bij Poelgeest zou gaan lopen. Van der Kraats: “Deze route is minder interessant qua bestemming, plus de kans bestaat dat de brug bij Poelgeest helemaal niet doorgaat. Wat ons betreft gaan we eerst werken aan de route naar de duinen”.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier